Granulosafonds: onderzoek zeldzame vorm van eierstokkanker UMC Utrecht

Het Granulosafonds Philine van Esch financiert onder de vlag van Vrienden UMC Utrecht onderzoek naar gerichte therapie voor granulosaceltumoren. Alle giften aan dit fonds worden volledig voor dit onderzoek ingezet.

Het Granulosafonds Philine van Esch is in 2017 ingesteld en heeft een minimale looptijd van vijf jaar. Het fonds is in het leven geroepen om een bijdrage te leveren aan onderzoek naar een gerichte therapie voor granulosaceltumoren. 

Het UMC Utrecht Cancer Center, aangevoerd door dr R.P. Zweemer, gynaecologisch oncoloog, is door het Granulosafonds Philine van Esch aangewezen als begunstigde om het onderzoek uit te voeren. Het onderzoek richt zich op het ontrafelen van kenmerkende eigenschappen van granulosaceltumoren om zo nieuwe behandelingsmethoden te ontwikkelen.

Financiering zeldzame vorm van kanker 

Eierstokkanker, ook wel ovariumcarcinoom genoemd, is een kwaadaardige aandoening in één of beide eierstokken. Een zeldzame vorm van deze aandoening zijn granulosaceltumoren, dit betreft slechts 2% van alle ovariële tumoren. In Nederland wordt bij circa 17 vrouwen per jaar deze kankervorm vastgesteld. Door de zeldzaamheid van deze tumoren is er geen reguliere financiële ondersteuning beschikbaar voor onderzoek.

Bekijk alle
25-08-2021 | 22:28 Aan: De granulosaceltumor is stom! Omdat Willemijn en ik je vader kennen (-) van De Sauna, wij vonden hem top
21-08-2021 | 21:52 Aan: De granulosaceltumor is stom!
21-07-2021 | 15:33
18-07-2021 | 18:49 Aan: De granulosaceltumor is stom! Een donatie voor jou, is ook voor mij belangrijk. Dit onderzoek is voor ons patiënten van levensbelang. Wij steunen elkaar. Steunen jullie ons?
09-07-2021 | 16:45 Hulde aan Dr. Gerestein en Dr. Zwemer en alle ondersteuners van het UMC. Ben nu voor de 2e keer succesvol geopereerd met/via de Da Vinci robot die de granulosacel tumoren heeft verwijderd, en weer thuis na 2 dagen. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Hopelijk draagt mijn donatie bij tot verdere onderzoek naar deze vorm van kanker waardoor in de toekomst een medicijn en/of therapie gevonden wordt . Feeling Strong, Christol
Bekijk alle

Nieuwsbrief Onderzoek Granulosaceltumoren (oktober 2020)

06-11-2020 | 15:53 In deze nieuwsbrief geven we u graag een update over het landelijke onderzoek naar granulosaceltumoren. Namens de betrokken onderzoekers, Joline Roze, Glen Monroe, Jolijn Groeneweg, Anna Brink, Gijs van Haaften en Ronald Zweemer
Lees meer