Granulosafonds: onderzoek zeldzame vorm van eierstokkanker UMC Utrecht

Het Granulosafonds Philine van Esch financiert onder de vlag van Vrienden UMC Utrecht onderzoek naar gerichte therapie voor granulosaceltumoren. Alle giften aan dit fonds worden volledig voor dit onderzoek ingezet.

Het Granulosafonds Philine van Esch is in 2017 ingesteld en heeft een minimale looptijd van vijf jaar. Het fonds is in het leven geroepen om een bijdrage te leveren aan onderzoek naar een gerichte therapie voor granulosaceltumoren. 

Het UMC Utrecht Cancer Center, aangevoerd door dr R.P. Zweemer, gynaecologisch oncoloog, is door het Granulosafonds Philine van Esch aangewezen als begunstigde om het onderzoek uit te voeren. Het onderzoek richt zich op het ontrafelen van kenmerkende eigenschappen van granulosaceltumoren om zo nieuwe behandelingsmethoden te ontwikkelen.

Financiering zeldzame vorm van kanker 

Eierstokkanker, ook wel ovariumcarcinoom genoemd, is een kwaadaardige aandoening in één of beide eierstokken. Een zeldzame vorm van deze aandoening zijn granulosaceltumoren, dit betreft slechts 2% van alle ovariële tumoren. In Nederland wordt bij circa 17 vrouwen per jaar deze kankervorm vastgesteld. Door de zeldzaamheid van deze tumoren is er geen reguliere financiële ondersteuning beschikbaar voor onderzoek.

Bekijk alle
13-11-2021 | 10:45 Aan: De granulosaceltumor is stom! Hoi Anne, ik ken jou niet en jij mij niet maar ik ken je vader.. wat kan ik zeggen, heftig en super klote dit.. wil je natuurlijk onwijs veel sterkte wensen.. dikke knuffel van een onbekende voor je.. groetjes Jannet
01-11-2021 | 21:32 Aan: De granulosaceltumor is stom! Ik heb afgelopen week een bloedtest laten doen omdat mijn gynaecoloog denkt dat er een kans is dat ik een granulosaceltumor heb. Nu heb ik er wat over gelezen en kwam o.a. op jullie website terug. Ik heb nog geen uitslag van de test.
21-10-2021 | 00:10 Aan: De granulosaceltumor is stom! Al het onderzoek is zooo nodig! Liefs , Reina
25-08-2021 | 22:28 Aan: De granulosaceltumor is stom! Omdat Willemijn en ik je vader kennen (-) van De Sauna, wij vonden hem top
21-08-2021 | 21:52 Aan: De granulosaceltumor is stom!
Bekijk alle

Nieuwsbrief Onderzoek Granulosaceltumoren (oktober 2021)

07-10-2021 | 15:58 In deze nieuwsbrief geven we u graag een update over het landelijke onderzoek naar granulosaceltumoren. Dit onderzoek is gestart in 2017 in het UMC Utrecht dankzij steun van het Granulosafonds Philine van Esch. We hebben het onderzoek, ondanks de Corona-maatregelen de afgelopen maanden zo veel mogelijk door kunnen laten gaan. Vanaf oktober zal het onderzoek weer zoals voorheen worden uitgevoerd.
Lees meer