Granulosafonds: onderzoek zeldzame vorm van eierstokkanker UMC Utrecht

Het Granulosafonds Philine van Esch financiert onder de vlag van Vrienden UMC Utrecht onderzoek naar gerichte therapie voor granulosaceltumoren. Alle giften aan dit fonds worden volledig voor dit onderzoek ingezet.

Het Granulosafonds Philine van Esch is in 2017 ingesteld en heeft een minimale looptijd van vijf jaar. Het fonds is in het leven geroepen om een bijdrage te leveren aan onderzoek naar een gerichte therapie voor granulosaceltumoren. 

Het UMC Utrecht Cancer Center, aangevoerd door dr R.P. Zweemer, gynaecologisch oncoloog, is door het Granulosafonds Philine van Esch aangewezen als begunstigde om het onderzoek uit te voeren. Het onderzoek richt zich op het ontrafelen van kenmerkende eigenschappen van granulosaceltumoren om zo nieuwe behandelingsmethoden te ontwikkelen.

Financiering zeldzame vorm van kanker 

Eierstokkanker, ook wel ovariumcarcinoom genoemd, is een kwaadaardige aandoening in één of beide eierstokken. Een zeldzame vorm van deze aandoening zijn granulosaceltumoren, dit betreft slechts 2% van alle ovariële tumoren. In Nederland wordt bij circa 17 vrouwen per jaar deze kankervorm vastgesteld. Door de zeldzaamheid van deze tumoren is er geen reguliere financiële ondersteuning beschikbaar voor onderzoek.

Bekijk alle
15-09-2022 | 20:40 Ter nagedachtenis aan Philine Scholt.
08-09-2022 | 08:58
20-01-2022 | 21:29 Aan: Granulosa Cel Tumor te lijf
11-01-2022 | 19:39 Aan: De granulosaceltumor is stom! Omdat ik zelf in een situatie zit waarin er bij voor de zoveelste keer uitzaaiingen zijn ( borstkanker) en er alleen medicatie en behandeling tegen pijn en uitstel , nu ern beetje stabiel , maar voor hoe lang ? Maar zo’n jonge meid verdiend het dat er een goede oplossing voor haar en lotgenoten komt , ze zijn te jong om deze aardkloot te verlaten , mijn leven heeft zijn grootste deel al achter de rug . Maar ik hoop et wel nog even te zijn . Go Amne blijf er voor vechten , heel veel succes voor jou en familie en vrienden en personeel
10-01-2022 | 07:50 Aan: De granulosaceltumor is stom! Rust zacht Anne! xx ❤️
Bekijk alle

Nieuwsbrief Onderzoek Granulosaceltumoren (juli 2022)

04-07-2022 | 10:30 In deze nieuwsbrief geven we u graag een update over het landelijke onderzoek naar granulosaceltumoren. Dit onderzoek is gestart in 2017 in het UMC Utrecht dankzij steun van het Granulosafonds Philine van Esch. We hebben het onderzoek, ondanks de Corona-maatregelen de afgelopen maanden zo veel mogelijk door kunnen laten gaan. Vanaf oktober zal het onderzoek weer zoals voorheen worden uitgevoerd.
Lees meer